sunnuntaina, kesäkuuta 04, 2006

Kesäloman kynnyksellä

Viikonloppuna juhlittiin Tammitiellä kouluvuoden päättäjäisiä, Roy ja Werner päättivät menestyksellisesti 2. luokan ja Henrik siirtyi eskarista ekaluokkalaiseksi. Pojat olivat juhlatuulella ja lauloivat vuoroin yksin, kaksin ja kolmistaan hauskoja cowboy-lauluja. Turun Kupittaan päiväkodissa vajaa 2-vuotias Pyrykin sai kevättodistuksen kiittelevin arvosanoin. Hän siirtyy syksyksi vanhempien työpaikan muuton vuoksi ja hoitotätien suureksi suruksi Tampereelle Tyksin ylläpitämään päiväkotiin. Lauantai-illan vietossa oli vähän haikeuttakin, sillä laskimme Cessin uurnan takapihalle Cindyn viereen. Muistelimme yhdessä Cessin pitkän koiranelämän monia vauhdikkaita ja hauskoja tapahtumia.

Dixie tuli myös kyläilemään ja Fina yritti leikittää isoäitiään innokkaasti. Dixie oli melko kärsivällinen ja antoi hermostumatta Finan näykkiä korviaan ja kaulaa. Illan aikana Dixie sai myös tassuhoitoa, sillä sen toisen jalan varvasvälissä on melko ärhäkän näköinen tulehdus. Elias oli lukenut tutkimuksen, jonka mukaan Tylosin auttaisi myös stafylokokkitulehdukseen ja niin Dixie pääsi koepotilaaksi. Keväinen kostea ruohikko saattaa ärsyttää tassuvälejä ja edistää tulehduksen puhkeamista. Dixielle ei ole epäselvää, missä sen koti nykyisin on. Kun Risto perhe teki lähtöä, se liittyi joukkoon ja hyppäsi auton takaluukkuun omalle paikalleen.

Finasta tuli tänään merkitty nainen, sillä se sai mikrosirun niskaansa. Elias otti siltä myös verinäytteen rabies-vasta-aineiden toteamiseksi. Verikokeen otto kävi oikein työstä, sillä saimme pidellä Finaa tiukassa otteessa, ja silti se venkuroi ja huusi aivan kuin hirvittävä eläinrääkkäys olisi ollut meneillään. Suunnittelemme kesäksi vaellusta Ruotsin tuntureille ja jos otamme Finan mukaan, se tarvitsee passin, jossa on mm. merkintä rabies-vasta-aineista.

Thea soitti tänään ja kertoi kuulumisia erikoisnäyttelystä. Waltteri voitti valioluokan ja oli koko näyttelyn 2. paras uros. Pennuilla on siis valioainesta veressään, ja on mielenkiintoista nähdä miten Waltteri on periyttänyt sitä. Eevin F-pentueen velipuoli Lennox oli näyttelyn paras uros. Eevi isä taas oli monenkertainen kansainvälinen ja kotimainen valio Simo

Osallistuimme Eevin kanssa Stadi Games -agilitykisoihin ja viikonloppuna oli 4 starttia. Olen aivan masentunut, sillä kaikki radat menivät huonosti. Aivan kuin kaikki opitut asiat olisivat nyt hukassa ja me molemmat sähläsimme radoilla kuin aloittelijat. Tänään Kristiina ja Kimmo kävivät Haban kanssa paikalla ja olisi ollut mukavaa näyttää mallikas ratasuoritus heille. Haba on komean ja vahvan näköinen ja sai paljon ihailua osakseen. Niin sai Finakin, sillä emme päässeet montakaan metriä eteenpäin, kun joko eteen polvistui staffi-ihailija tai sitten taas Fina löysi ihanan koirakaverin.

Ei kommentteja: