keskiviikkona, maaliskuuta 15, 2006

Hyppyharjoittelua

Viikottaisen punnituksen tuloksena oli, että kaikki pennut ovat nyt ylittäneet 2 kg:n painon. Esimerkiksi Noi on yli 10-kertaistanut syntymäpainonsa. Se on kova poika syömään ja ehkäpä se kasvaa vielä joukon suurimmaksi. Pennut saivat maanantaina 3. matolääkityksen ja nyt niiden pitäisi olla puhtaita mahdollisesta matotartunnasta. Silti matolääkitystä suositellaan jatkettavaksi vielä parin viikon välein muutaman kerran.

Thea ja Riitta kävivät eilen katsomassa pentuja ja oli mukava saada niistä kokeneiden kasvattajien arvio. Thean mielestä kaikilla on hyvän mallinen pää ja tukeva lyhyt runko (staffeilla toivottava). Tietenkään kukaan ei voi taata, miten pentujen kasvun kehitys jatkuu, mutta tällä hetkellä ne näyttävät sopusuhtaisilta. Ruokinnalla on myös merkityksensä kehitykseen, mutta jos kasvavat pennut saavat tarpeeksi monipuolista ruokaa, kehitys etenee suotuisasti. Niille ei tarvitse eikä ole suositeltavaakaan antaa mitään lisäravinteita, sillä laadukas penturuoka sisältää kaiken tarvittavan.

Pennut saivat äsken päivän toisen aterian ja kupit nuoltiin reunoja myöten puhtaiksi. Nyt alhaalta kuuluu kova mekastus ja väliin jopa haukahduksia. Toivottavasti ne eivät opi emon kimeää haukuntaääntä.

Edellisen kirjoituksen jälkeen kaikki ovat oppineet kiipeämään ulos pentulaatikosta ja laajan leikkikentän kaikkia ulokkeita käytetään vauhdikkaasti hyväksi. Kilpailemme pentujen kanssa aitauksen aukottomuudesta, sillä ne yrittävät saada sitä auki liitoskohdista ja minä hakkaan sitä mukaan lisää kiinnityskoukkuja. Eevi leikkii nyt pentujen kanssa mielellään, kun ne eivät koko ajan ole kiinni nisissä. Emon leikki on tärkeää oikean koirakäytöksen opiskelua. Vaikka leikki välillä näyttää melko kovakouraiselta, siinä nimenomaan opitaan oikeita eleitä ja käytösmalleja.










Ei kommentteja: