sunnuntaina, huhtikuuta 23, 2006

Sateen jälkeen paistaa aurinko

Yritän nyt toteuttaa Kaisan antamaa kaunista ohjetta eli olla surematta sitä, että yhteinen aikamme Cessin kanssa on ohi ja sen sijaan iloita siitä pitkästä ajasta, jonka saimme elää yhdessä. Silti ei päivääkään ole vielä kulunut, etteivät kyyneleet olisi vierineet poskilleni. Henrik soitti eräänä iltana ja kysyi olenko vielä surullinen. Kaikki kolme poikaa istuivat Dixien kanssa sohvalla ja halusivat soittaa lohduttamaan minua.

Neljän koiran lauma on nyt pienentynyt kahteen ja talossamme on kovin hiljaista. Fina kyllä alkaa täyttää tätä aukkoa juosten ympäri taloa ja tehden jo vähän pahojakin. Hampaissa on jo voimaa ja se tekee kivuliaita yllätyshyökkäyksiä vaikkapa paljaisiin varpaisiin. Perjantaina AST:in hallitus kokoontui meillä ja Fina juhli kokouspöydän alla 7 varvasparin joukossa. Vähän väliä joku kokoustaja kiljaisi "Auh", kun Finan hampaat iskeytyivät jalkaterään. Melko hyvin se tosin uskoi "Ei"-käskyä, jota jaeltiin tiuhaan tuon kokouksen ajan. Pitäisi vain muistaa olla johdonmukainen näiden ohjeiden ja kieltojen kanssa. Monen mielestä on herttaista kun pentu vähän pureskelee, mutta miten se silloin voi tietää, että välillä pureminen on taas kiellettyä.

Tänään osallistuin Eevin kanssa Keravalla JAU:n kisoihin, ja sijoituimme taas palkintosijalle. Kun tuloksena ei kuitenkaan ollut puhdas rata, vaan 2 virhettä, tulos oli jopa pettymys. Toisaalta rata oli niin vaikea, että suurin osa kilpailijoista hylättiin ja siksi tuntui hyvältä, että Eevi pysyi ohjauksessa vaikeissakin kuvioissa. Eevin virheet ovat nykyisin rimanpudotuksia tiukoissa kulmissa ja ns. vaativat esteet kuten puomi, keinu ja pujottelu ovat sujuneet virheittä. Eiköhän näistä rimanpudotuksistakin päästä, kun Eevin riipputissit leikataan pois. Fina pääsi mukaan haistelemaan kisatunnelmaa ja oli mukava huomata, miten se sylissäni seurasi tiukasti kilparadalla etenevää koirakkoa. Finalla oli runsaasti ihailijoita ja se oli onnessaan päästessän useaan syliin hyväiltäväksi.

Olen tuskaillut veroilmoituksen kanssa ja totesin, että nykyinen esitäytetty lomake teettää aivan yhtä paljon työtä kuin vanhakin, jos siihen haluaa lisätä esimerkiksi tulonhankkimiskuluja, kotitalousvähennyksen ja pääomatulojen vähennyksiä. Olen täyttänyt lisälomakkeita suoraan verottajan nettisivuilta. Näitä lomakkeita ei voi tallentaa ja niinpä tulostimen jumiuduttua jouduin boottamaan koneen ja samalla tuhoutuivat lomakkeen tiedot. Aargh! Siinä touhutessani ihmettelin, miksi tietokone pitää niin kummallista ääntä, mutta se olikin Fina, joka kuorsasi työpöydän alatasolla johtojen seassa. Fina myös mielellään nukkuu poistopapereiden laatikossa.



Ei kommentteja: