torstaina, maaliskuuta 12, 2009

Pedikyyriä ja manikyyriä


Uros2, uros1 ja pikkytyttö

 
Posted by Picasa

Uros1 ja pikkutyttö erottuvat valkoisten merkkien ansiosta

Pienen pienet kynnet pienissä tassuissa takertuvat jo hankalasti pentulaatikon alustaan ja niitä pitää siksi lyhentää. Kynsien leikkaaminen vaatii tarkkaa silmää, teräviä saksia, napakkaa otetta ja kärsivällisyyttä. Kuusi kertaa neljä tassua kertaa neljä kynttä on yhteensä 96 muutaman millimetrin kokoista käyrää sarveismuodostumaa.

Fina ottaa päivä päivältä enemmän etäisyyttä pentulaatikkoon. Toissa yönä se käväisi sängyssäni, kaivautui peiton alle ja makasi siinä hetken. Huoli pentusista taisi olla mukavuudenhalua voimakkaampi, sillä se juoksi pian takaisin alakertaan. Päivisin se oleilee jo pitkiä aikoja olohuoneessa, seurailee Eevin kanssa sohvalta ohikulkevia ihmisiä ja koiria ja yhtyy Eevin mielipiteen ilmaisuihin. Sillä on valtava ruokahalu, mutta kaikki ravinto taitaa mennä maidontuotantoon. Pennut kasvavat kohisten ja niiden mahat pullottavat täysinä. Seuraan uteliaana silmäluomien raottumista, ja luulenpa että muutaman päivän kuluttua silmät jo aukeavat. Silloin pennut muuttuvat "mötiköistä" ilmeikkäiksi ja persoonallisiksi yksilöiksi.

Eilen illalla taloon asettautuivat kaksoset ja pikkuveli, kun vanhemmat lähtivät neljäksi päiväksi Roomaan parisuhdetta hoitamaan. Valtavien kassien ja täpötäysien reppujen määrästä päätellen olisi voinut ajatella poikien muuttavan Tammitielle pitemmäksikin aikaa. Kylmiön oveen on kiinnitetty Riston laatima Excel-taulukko, josta luen milloin kuka viedään minne, milloin haetaan ja mitä varusteita tarvitaan. Se on hengästyttävää luettavaa. Esimerkiksi tänään kouluun klo 7:30, koulun jälkeen Henrik Kallen luo, Roy Teon luo ja Werner treeneihin. Klo 15:45 Roy Laaksolahteen futisharkkoihin, klo 17:45 Henrik Myntinsyrjään harkkoihin. Klo 20:30 nouda Roy sieltä, Werner täältä ja Henrik Myntinsyrjästä. Kun ohjelmaan lisätään vielä kitaratunnit, synttärit, viikonlopun haasteottelut ja turnaukset onkin aika mennä sunnuntai-iltana nukkumaan ja valmistautua uuteen vauhtiviikkoon.

Pojat viihtyisivät treenien sijasta varmaan paremmin pentulaatikon äärellä, varsinkin kun yksi pennuista tulee heidän omakseen. Olen laatinut käytösetiketin pentuhuoneeseen: Pentuja ei saa häiritä, laatikon äärellä ei saa peuhata eikä painia ja Finan täytyy antaa rauhassa imettää. Kaikkein jännittävintä näyttää olevan pentujen putsaus. Pojat yököttelevät kun Fina nuolee pissat ja syö ulosteet.



Pikkutyttö, narttu1 ja uros2 erottuvat ruskean vivahteen ansiosta

Ei kommentteja: