keskiviikkona, maaliskuuta 04, 2009

Tuhinaa, vikinää ja lutkutusta

Narttu 3




Nukkujista ei tunnista muita kuin pikkutytön viiru otsassa. Alla on ehkä narttu 1. Kuvassa näkyy hyvin näiden brindle-väritys.

Finan lapsivuode kesti tasan vuorokauden. Maanantai-iltana se halusi jo kävelylle, tiistaina se oleili pitkiä aikoja yläkerrassa ja tänään maistui metsäkävelyllä taas keppileikki. Olohuoneen sohvalta se ehtii jo tarkkailla ohikulkevia koiria ja säestää Eevin haukkumista.

Fina on rauhallinen ja maltillinen emo, se syöttää pennut kylläisiksi ja jättää ne sitten nukkumaan yhteen sykkyrään laatikon pehmusteille. Pentujen pulleista vatsoista päätellen maitoa tulee riittävästi, todensin painon nousut vielä punnituksilla. Joukon jykevin, tänään 370 gr, on viimeisenä syntynyt narttu. Se on myös äänekkäin ja ilmeisesti saa vallattua parhaat maitohanat. Pikkutyttö roikkuu nisillä aina kuin mahdollista, ja myös sen painokäyrä on lupaavasti nouseva. Silti se ei ole vielä edes saavuttanut muiden syntymäpainoa. Kokemuksen mukaan pieni pentu kasvaa kuitenkin normaalikokoiseksi jo parissa kuukaudessa.

Pentulaatikossa tuntuu olevan jo säännöllinen rytmi; ruokailuun valmistautumista vikisten ja mönkien, ruokailua lutkuttaen ja maiskuttaen sekä nukkumista mitä erikoisimmissa muodostelmissa. Viime yönä en enää herännyt kovin useasti tarkastamaan pentujen vointia ja taidankin jo siirtyä omaan sänkyyn ensi yöksi.

Eevi on hieman ymmällään ja yksinäinen, kun kaveri majailee suurimman osan päivästä alakerrassa. Se käy välillä pentuhuoneessa, mutta välttää visusti edes katsomasta pentulaatikkoon. Fina ryhdistäytyy täyteen mittaansa ja tuijottaa Eevin liikkeitä varuillaan. Enää se ei irvistele, mutta varoitusviesti käy ilmi sen katseesta. Veikkaan että viikon kuluttua Eevi saa jo vierailla pentujen luona ja myöhemmin myös leikkiä niiden kanssa.

Ei kommentteja: