torstaina, tammikuuta 19, 2006

Säänkestävyys

Jos luonnetestissä olisi osio ”Säänkestävyys”, meidän staffileidit saisivat varmaan 0 pistettä. Sadekelillä ei tassuja eikä turkkia voi kastella ollenkaan, ja rakon venymiskyky on uskomaton. Pakkasella taas tassut ja masu palelevat, ja sohvankulma voittaa kävelylenkin. Tänä aamuna aamupissat tehtiin 2 metrin päähän ulko-ovesta ja varsinaisella aamukävelyllä Eevi alkoi nostella tassujaan jo 10 metrin kävelyn jälkeen. Koirillamme on kyllä lämpöiset takit, mutta ne suojaavat lähinnä rintaa ja rungon keskiosaa. Nykyiset takit ovat mittojen mukaan ommellut, istuvat hyvin ja ovat pukevan näköisetkin. Jopa Rovaniemen junan konduktoori lausui ihastuksensa koiriemme tyylikkäistä asuista. Tätä ennen olemme kokeilleet montaa mallia, osa niistäkin on ollut mittojen mukaan tehtyjä, mutta aina jokin kohta on ollut epäsopiva. Koiratuttavani Kairi onkin erikoistunut staffien vaatettamiseen ja hyvän muotoilun lisäksi hän osaa viimeistellä pukimien yksityiskohdat tyylikkäiksi.

Yllä kerrottu ulkoiluhaluttomuus on kyllä paljolti tahdon asia. Eilen illalla teimme kunnon metsälenkin, vaikka alussa tassuja näytti paleltavan. Metsässä oli vauhti päällä ja hyviä keppejä löytyi vedetteväksi ja kannettavaksi. Sateella myös pieni pakottaminen laukaisee ongelman, kunhan päästään oven suusta edemmäksi mukavalle ulkoilureitille. Tälläinen käytös on tyypillistä staffille. Asiat ovat joko superhauskoja tai sitten kauhean kurjia.


Eevin odotus etenee hitaasti mutta varmasti. Tulevana viikonloppuna kokoamme pentulaatikon ja hankimme siihen imukykyisiä alustoja. Jos Eevi synnyttäisi vaikka 10 pentua, kaikille olisi ottaja. Kyselyjä tulee päivittäin, enkä voi muuta kuin ohjata heitä hakemaan pentuja muilta kasvattajilta. Tunnen melkein syyllisyyttä siitä, etten voi tarjota heille pentua. Haluaisin niin mielelläni antaa ihanan Eevin takuulla yhtä ihania pentuja kaikille näille vakavasti juuri meidän staffinpennun hankintaa harkinneille ihmisille..

Ei kommentteja: