tiistaina, tammikuuta 17, 2006

Tilinpäätöskiireitä pentuodotuksen keskellä

Rajanveto harrastustoiminnan ja ”oikean” työn välillä on hämärtynyt viime päivinä. Perjantaista lähtien agilityseura AST on ollut päätyönantajani. Eilen illalla oli hallituksen kokous, johon piti valmistella tilinpäätös ja ensi vuoden budjetti. Kokous kesti puoleen yöhön, sillä asioita oli paljon ja parin viikon päästä pidettävä vuosikokous vaati valmistelunsa. Mennyt vuosi on ollut seurassamme erityisen toimelias, sillä olemme keränneet varoja uutta harjoituskenttää ja hallia varten. Tilinpäätöksen valmistuttua ei voinut kuin ihmetellä, miten ahkera pieni joukkomme on ollut ja kerännyt huomattavan summan varoja halliprojektia varten. Olemme perustaneet hankkeelle rahaston, jota toivottavasti pääsemme käyttämään jo tänä keväänä. Tuleva kenttä on aivan lähellä kotiamme, joten turhaa aikaa ei tarvitse käyttää sitten matkoihin.

Eilisten tilinpäätöskiireiden välillä ehdin kuitenkin käyttää Eeviä röntgenissä ja silmätarkastuksessa. Röntgenkuva näytti selvästi 3 pienen staffin hahmot, ja vaikka kuinka yritimme tarkentaa digitaalista röntgenkuvaa, ei ainakaan muita selviä löydöksiä ollut nähtävissä. Hyvällä tahdolla saattoi arvella, että selkärangan takana olisi vielä yksi pentu, mutta vasta synnytyksen jälkeen voimme vahvistaa pentuluvun. Nyt toivon kuitenkin, että synnytys sujuisi onnellisesti ja tietysti pentujen sukupuolijakauma olisi toivomusten mukainen. Eevin silmätarkastus kertoi, että tilanne on aivan ennallaan, eli perinnöllisiä silmäsairauksia ei löytynyt. Ensimmäisessä tarkastuksessa havaittu pieni poikkeama heijasteessa oli muuttumaton, eli se on ilmeisen selvä ulkoinen vaurio. Ell. Axelsson sanoi, että sellainen voi aiheutua jopa penikkatautirokotteesta.

Meistä tietämättä myös Eevin pentu Viiru oli käynyt eilen Axelssonin vastaanotolla silmä- ja lonkkatarkastuksessa. Viirun silmät olivat terveet ja lonkat saivat arvion B. Vasta kaksi Eevin pentua on käynyt kuvauksissa ja tulokset ovat olleet hyvät. Kasvattajalle on tärkeää tietää pentujen terveystulokset, koska niiden avulla saa palautetta jalostustyöstään.

Ei kommentteja: