perjantaina, tammikuuta 27, 2006

Odottavan aika on pitkä



Tänään olin varautunut valvomaan Eevin vierellä, koska 60. päivä astutuksesta on käsillä ja viimeksi synnytys tapahtui juuri samaan aikaan. Eevi ei vain ole yhteistyöhaluinen, eikä näytä minkäälaisia ulkoisia merkkejä synnytyksen lähestymisestä. Ruumiinlämpö tekee hyvin epätyypillistä käyrää, se on laskenut vain vähän ja on tänään taas normaalilukemassa. Elias tosin sanoo, että ei lämpö aina osoita oppikirjamaista laskua ja nousua ennen synnytystä. Taidanpa lähteä asioille, kun vielä pystyn.

Eilen posti toi Vetcaren esitteen vanhenevan koiran hoidosta. Esitteessä referoitiin Anna-Hjelm-Björkmanin tutkimusta Gerivet ginseng-uutevalmisteen vaikutuksista ikääntyneisiin koiriin. Esitteen otsikoita ovat: Koirat elävät entistä pidempään, Mitä vanheneminen on?, Mistä vanheneminen johtuu?, Milloin koira on vanha? ja Mitä vanhan koiran hyväksi voidaan tehdä? Viimeiseen otsikkon vastaus oli, että Vetcarella on tarjolla useita tuotteita vanhenemisen estämiseksi: Doggyfrice-tabletit hammaskiven ehkäisemiseksi, Gerivet vireystilan lisäämiseksi, Vitacutan Pus ravintolisä ja Seraquin nivelvaivoihin. Jos näitä kaikkia tarpeellisia lisiä ja lääkkeitä annettaisiin Cessille, se tarvitsisi jo dosetin, jotta muistettaisiin annostelut ja ajat oikein.

Elias tilasi äsken Early Age penturuokaa Eeville ja tuleville pennuille ja siinä samalla Gerivet-tabletteja Cessille. Tilauksessa näkyy koiraperheemme elämänkaari vauvasta muoriin. Dixiekin on Vetcaren esitteen mukaan vanha koira, sillä 10-23 kg painavan koiran vanhuus alkaa 9. ikävuodesta. Miten on ihmisen laita? Voidaanko ihmisen vanhenemisesta esittää yhtä tarkkoja määrityksiä kuin koirasta?

Ei kommentteja: