maanantaina, tammikuuta 23, 2006

Lämmön mittausta

Pentulaatikko haettiin eilen varastosta ja koottiin takkahuoneen nurkkaan. Laitoin pohjalle aluksi muutaman maton ja Eevi hyppäsi heti sisään ja alkoi järjestelemään mattoja. Välillä se istui pentulaatikossa ädillinen uhrautuva ilme kasvoillaan (staffeilla on monta ilmettä). Marssijärjestys on selkeä, laatikko on Eevin eikä Dixie edes katsonut laatikkoon päin. Eilen aloitin myös Eevin lämmön mittauksen, sillä se on yksinkertainen ja selkeä keino tarkentaa synnytyksen alku. Progesteronimäärän alenemisesta johtuen nartun ruumiinlämpö laskee ennen synnytystä noin 37 asteen vaiheille. Lämmön ruvettua nousemaan synnytys käynnistyyy 10-24 tunnin kuluessa.¨Eevin lämpö on pysynyt vielä normaalissa lukemissa eli n. 38 asteen paikkeilla. Eevin pysyy hyvin paikoilla lämmön mittauksen aikana, mutta heti kun digitaalimittari hälyttää, se alkaa tuulettaa ja vaatii saada palkkion.-




Tänään asioin Tapiolassa ensin pankissa agilityseura AST:in asioissa. Tiliasioiden hoitamisen ohella keskustelin taas palveluneuvojan kanssa koirista, sillä hänkin on innokas koiraihminen. Lähtiessäni hän pyysi minua meilaamaan ja kertomaan pentujen syntymästä. Etolassa ostin solumuovia pentulaatikkoon ja sielläkin syntyi lämminhenkinen keskustelu koirista ja pennuista. Tutkimuksillakin on näytetty toteen, että eläinten kautta ihmiset kommunikoivat helpommin ja näin aivan ilmeisesti tänäänkin tapahtui.

Olipa hienoa tehdä pitkästä aikaa kunnon kävelylenkki koirien kanssa. Muutama aste pakkasta ja uutta pehmeää lunta on mitä paras talvikeli. Toivottavasti liikuntaviraston latuosasto on saanut jo keskuspuiston ladut kuntoon, niin että huomenna pääsisin hiihtämään.

Ei kommentteja: