keskiviikkona, helmikuuta 22, 2006

Virkkauskärpänen tällä kertaa

Kaksoset Werner ja Roy ovat viettäneet hiihtolomaa Tammitie 1:n toimintakeskuksessa. Eilen aamupäivällä hiihdimme Leppävaaran mäkisillä laduilla, iltapäivällä luistelimme ja illalla olimme steppitunnilla. Tänä aamuna Roy valitti, että jalkoja särkee, enkä ihmettele sitä yhtään niin urheilullisen päivän jälkeen. Lisäksi meillä on puhdetöinä virkattu ihan vimmatusti. Virkkausvimma valtasi pojat, kun itse innostuin pitkästä aikaa kokeilemaan helppotöisen ponchon virkkaamista. Pojat tyytyivät ketjuvirkkaukseen ja mittasivat yhden illan ennätyksekseen 20 metrin ketjusilmukkanarun. Toissailtana klo 11 paikkeilla näin vielä valoa heidän huoneestaan. Kun menin sammuttamaan valoja, näin vallan hullunkurisen näyn. Kaksoset makasivat vierekkäin parisängyssä lakanoiden välissä ja virkkasivat keskittyneen näköisinä ketjusilmukkapötköjään. Sen sijaan että olisin komentanut: ”Nyt Aku Ankat pois ja ruvetaan nukkumaan”, sanoin ”Nyt virkkaukset pois ja ruvetaan nukkumaan”.



Tänään vietimme 10 päivää myöhässä Dixien 11-vuotissynttäreitä. Dixielle puettiin Wernerin aikaansaama vaaleanpunainen mohairvirkkaus ja synttärikakku rakennettiin maksalaatikosta, nakeista ja kalkkunaleikkeistä. Hieman yllättynyt ja jopa vastahakoinen sankari nostettiin keittiön tuolille ja juhlaväki kerääntyi pöydän ympärille. Digikamera oli harmittavan hidas, sillä sankari ahmi herkkukakkuansa hyvin vauhdikkaasti.

Pentujen hampaat ovat juuri puhjenneet ja ne kokeilevat niitä innokkaasti toisiinsa ja laatikon reunaan. Kohta meillä on pieniä piranhoja alakerrassa. On myös liikuttavaa seurata Eevin varovaisia leikkiotteita pentujen kanssa. Se ottaa hellästi hampaillaan jonkun tassusta ja toisen niskasta. Ei mene kylläkään kauan kun hellät otteet ovat leikeistä kaukana.

Ei kommentteja: